Kitüntetések

Március 15-e alkalmából két kollégánk részesült önkormányzati ágazati kitüntetésben. Bodri Sándorné óvodapedagógus Tiszaújváros Közneveléséért Életműdíj, Simon Imréné óvodapedagógus Tiszaújváros Közneveléséért Évi díj kitüntetést vehetett át a városi díszünnepségen. Elismerésükhöz szívből gratulálunk!

Bodri Sándorné:

Nagy örömmel és megtiszteltetésként fogadtam az életműdíjat, a kitüntetést. Köszönöm vezetőimnek, kollégáimnak, hogy javasoltak ezen elismerésre. Nagyon jól esett, hogy rám gondoltak. Pályámat 1981-ben kezdtem az egykori 2. sz. Óvodában. 1992-ben alakult a START-csoport. Akkori vezetőm kért fel, hogy vegyek részt a beilleszkedési, tanulási, magatartási problémával küzdő gyermekek fejlesztésében. Nem volt egyszerű feladat, de sokat segített az, hogy nagyszerű kolléganőkkel dolgozhattam együtt hosszú éveken keresztül. Együtt tudtunk örülni a kisebb-nagyobb sikereknek, s erősítettük, biztattuk egymást nap mint nap. Az e csoportban eltöltött 25 évben én is sokat fejlődtem a másság elfogadásában, nyitottabbá, empatikusabbá váltam. Számomra az jelentette a sikert, a kihívást, ha tudtam segíteni egy-egy gyereknek, közelebb tudtam kerülni hozzá. 2015-ben munkám elismeréseként Gyermekmosoly évi díjban részesültem.

2017 szeptemberétől ismét 25 fős csoportban dolgozom. Úgy érzem, itt is elfogadtak a gyerekek és szüleik is. Pályám során mindig nagyon fontosnak tartottam a pozitív megerősítést, hiszen anélkül nagyon nehéz bárkinek élni. Ahogyan Rob Parsons fogalmazta meg: „Amikor a fül soha nem hall dicséretet, a szív egy idő után elveszti a késztetést a próbálkozásra.”

kitunt1 0405

 

Simon Imréné:

Nagy örömmel értesültem róla, hogy március 15-e alkalmából, több mint három évtizedes óvodapedagógusi munkám elismeréseként Tiszaújváros Közneveléséért Évi díjban részesülök. Amikor az ember a hétköznapokban teszi a dolgát a gyerekek között – játékosan tanítja, neveli őket, gondoskodik róluk, vigyáz rájuk – eszébe sem jut, hogy ezért kitüntetést is kaphatna. Ha azonban eljön a pillanat, hogy ily módon is elismerik a munkáját, az igen megható érzés, és a mögöttünk álló évek, évtizedek átgondolására, sok-sok szép emlék felidézésére késztet. Nem utolsósorban erőt ad a továbbiakhoz, és egyfajta kötelezettséget is jelent, hogy a legjobb tudásunk szerint dolgozzunk a gyerekekkel, a gyerekekért. Szeretném ezúton is megköszönni a felterjesztést a munkáltatómnak, a döntést az önkormányzatnak, és a gratulációkat valamennyi jelenlegi és volt óvodásom családjának, a kollégáknak, ismerősöknek.

kitunt2 0405