40 éves a Szivárvány Óvoda


Szent István Emlékérem kitüntetésben részesült óvodánk Szivárvány épülete augusztus 20-án, a város érdekében kifejtett tevékenységének elismeréseként. Tiszaújváros Önkormányzatának képviselő-testülete az elmúlt negyven év munkáját jutalmazta az elismeréssel.

Intézményünk legfiatalabb épületét, a Szivárvány Óvodát négy évtizeddel ezelőtt, a Nemzetközi Gyermekév alkalmából alapították, 6. sz. Napközi Otthonos Óvoda néven. E jeles jubileumot az óvoda egykori és jelenlegi vezetői, dolgozói, a fenntartó képviselői, és a társintézmények vezetői június 14-én ünnepelték.

Az óvodás gyermekek rövid köszöntőjét követően Micskiné Bodó Erzsébet óvodavezető mondta el ünnepi gondolatait, felidézve az óvoda rövid történetét.

Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester köszöntő beszédükben méltatták az óvoda egykori és jelenlegi dolgozóinak lelkiismeretes, elhivatott munkáját, majd virágcsokorral köszöntötték az óvoda egykori vezetőit és vezető-helyetteseit, Nyitrainé Ferencsik Annát, Árvai Juliannát, Fülöp Józsefnét, Lukács Lászlónét, Zavarkóné Árvai Valériát, és Fülöp Lajos Györgynét.

A nevelőtestületből három pedagógust köszöntöttek, akik alapítói voltak az egykori „hatos ovinak”, és az elmúlt nevelési évben is aktív tagjai voltak a nevelőtestületnek: Mikola Ferencnét, Váradi Zoltánnét, Zavarkóné Árvai Valériát. Negyven éves munkájukat szintén egy-egy virágcsokorral köszönték meg, majd a polgármester elismerését fejezte ki Micskiné Bodó Erzsébetnek, az óvoda jelenlegi vezetőjének.

Régi, ma már felnőttkorukat élő óvodások mondták el emlékeiket és jókívánságaikat videóüzenetben, ami amellett, hogy sok mosolyt csalt a vendégek arcára, érdekes információkat is tartogatott. Dr. Kákóczki Balázs történész, muzeológus – mint egykori óvodás – ismertette az óvoda környékére vonatkozó várostörténeti érdekességeket is.

A Kisvirág csoport tagjai egy igazi szivárványos tánccal készültek a jeles eseményre, mely nagy sikert aratott a közönség körében (a gyerekeket felkészítette: Barna Ildikó és Váradi Zoltánné óvodapedagógusok, Káló Józsefné dajka).

A jubileumi ünnepség a nevelőtestület közös énekével, és állófogadással zárult.