Állatok Világnapja a Szivárvány Óvodában

Hagyományainkhoz híven minden év október 4-én megrendezésre kerül a Szivárvány Óvodában az Állatok Világnapja. A Környezeti munkaközösség szervezésében ezen a napon különös figyelmet szentelünk az állatoknak.

Óvodánkban a gyermeket körülvevő világ megismerésében a folyamatos és közvetlen megfigyelésre a sokoldalú és rendszeres tapasztalatszerzésre építünk, célunk a gyermekek környezettudatos magatartásának fejlesztése és az ezzel kapcsolatos szemléletmód megalapozása. Fontosnak tartjuk az állatokhoz való pozitív viszony kialakítását.

A közvetlen tapasztalatszerzést támogatva az Állatok Világnapján minden gyermek behozhatta otthonról élő kis kedvencét. Az idén is érkeztek állatok (cica, kutya, csigák..), amiket a gyermekek a tornateremben figyeltek meg, külső jegyeikről szerezhettek információkat akár tapintás útján is, etetésükről, felelős tartásukról kaptak új ismereteket az óvó néniktől.

Ezen a napon, illetve a hét folyamán minden óvodai tevékenység is az állatok témája köré szerveződött. Állatos mesék, versek, mondókák hangoztak el, állatokról szóló dalos játékoktól volt hangos az óvoda. A faliújságokra is e téma által kínált változatos technikai megvalósításokat vehették szemügyre a büszke szülők. Ezen a napon az udvarunkon megtalálható rovarok, bogarak, madarak is a nagyító lencse alá kerültek.

Azt gondolom az Állatok Világnapján minden kisgyermek tanult valamit, és sok hasznos ismeretre tettünk szert, de ami a legfontosabb, hogy az állatok közelében érzelmileg is nagyon sokat gazdagodtunk.