Rendezvények

Bábjáték az óvodában

Az óvodában a karácsonyi ünnepkörre való készülődés egyik színfoltja a Báb- és drámajáték munkaközösség tagjainak előadása. Az óvodapedagógusok hetekkel az ünnep előtt megkezdik az előkészületeket: darabot választanak, bábokat, díszletet készítenek, hogy az óvodásoknak egy vidám, kedves bábelőadással kedveskedhessenek. Az idei előadás címe A legkisebb cinege volt. Ezúttal árnyjáték varázsolta a gyerekeket a mese világába, amely igen fontos a fantáziájuk, képzelőerejük, érzelmi intelligenciájuk, erkölcsi érzékük fejlődéséhez.

- A báb nagyon fontos eszköz az óvodáskorú gyermekek számára, az önkifejezés eszközeként is – mondta Ábrók Andrea munkaközösség-vezető. – Az óvodában rendszeresen szervezünk a gyerekeknek különféle zenés és színházi programokat, de az az alkalom mégis különleges számukra, amikor az óvó néniket, társaikat látják szerepelni. Az előadásokat igyekszünk interaktívvá tenni, hogy minél élményszerűbb legyen, a gyerekek ne csak szemlélői legyenek az eseményeknek, hanem aktív részeseinek érezzék magukat. A hagyományos bábelőadásokat igyekszünk az információs és kommunikációs technológia modern eszközeivel kiegészíteni, így például ppt-kkel, videofilmekkel színesebbé tenni, hogy a gyerekek érdeklődését minél inkább elnyerjék a kis történetek.

Az előadásnak idén is lelkes közönsége volt, a Tündérkert óvoda tornatermében berendezett kis színházba minden épület csoportjaiból ellátogattak a gyerekek.
 
Hittan oktatás
Vezeti: Fekete Andrea
Időpontja: Minden kedden 14.45-től
 
Játszóház
Időpontja: évszakonként, kapcsolódva az ünnepekhez
 
Mihály napi ünnep néhány csoportban
Márton napi ünnep néhány csoportban
Mikulás ünnepség
Karácsonyi ünnepség
Farsangi ünnepség
Nemzeti ünnepi megemlékezés
Húsvéti ünnepek
Anyák-napi ünnepség
Gyermeknap a strandon